Beste sportbestuurder,

Ondanks de aanpassingen die u hebt moeten doen vanwege het coronavirus, is inmiddels het nieuwe sportseizoen gelukkig weer in volle gang. Met dit bericht willen we u nogmaals op de meest actuele protocollen en richtlijnen attenderen en verzoeken deze goed in acht te nemen tijdens uw activiteiten. Download de laatste versie via deze link: Protocol versie 17 september 2020.

Sportprotocol

Het actuele sportprotocol is terug te vinden op www.nocnsf.nl/sportprotocol. Kijk regelmatig of er ook wijzigingen zijn. De meest actuele versie wordt hier gepubliceerd en u kunt er ook digitale hulpmiddelen vinden voor uw de organisatie van uw activiteit(en).

Verantwoord gebruik binnensportaccommodatie

De handreiking voor verantwoord gebruik binnensportaccommodaties vindt u hier. Alle gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties zijn geïnformeerd over het protocol van de gemeente Kampen (zie bijlage). Graag nogmaals aandacht hiervoor!

(sport) kantines & horecaprotocol

Voor alle horeca, groot of klein, geldt het horecaprotocol! Het horecaprotocol is hier terug te vinden. Denk hierbij dus ook aan het aantal personen wat maximaal bij elkaar aan tafel mag zitten (helaas geen teamtafels), de afstand onderling, intekenlijsten voor wie een kantine betreedt en het toezicht hierop.

Toezicht & handhaving

Wij beseffen ons goed dat het niet altijd gemakkelijk is en een gezamenlijke verantwoordelijkheid van aanbieders, sporters, vrijwilligers en bezoekers. Toch is het van belang voor ieders gezondheid dat de gestelde richtlijnen en maatregelen worden opgevolgd. U bent als aanbieder van activiteiten hiervoor verantwoordelijk en aansprakelijk. Boa’s van de gemeente Kampen zijn de afgelopen periode bij verschillende sportaccommodaties geweest om te kijken of de maatregelen worden opgevolgd. Er zijn veel complimenten uitgedeeld, maar ook waarschuwingen gegeven. De komende tijd worden meer binnen- en buitensportaccommodatie bezocht.

Informatie

Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport
g.vlierhuis@kampen.nl