Alle genomineerden voor de 34ste editie van de VDK Sportverkiezing Kampen zijn bekend. Het sportgala wordt op donderdag 7 maart gehouden in de Stadsgehoorzaal.

Bij de mannen zijn baanwielrenner Roy van den Berg, marathonschaatser Gary Hekman en karateka Dylan van Moerkerk genomineerd. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Hermien Koers (steppen), Bianca Roosenboom (inline-skaten) en Ruth Vorsselman (kanovaren).

Ook zijn de genomineerde sporters in de categorie jeugdploegen bekend. Het meisjesteam MO 11-1 van IJVV, de tienerselectie jazzdans van IJGV en de turnselectie van IJGV zijn bij de jeugdploegen vertegenwoordigd.

Met deze negen genomineerden zijn alle kanshebbers bekend. Al eerder werden negen andere nominaties bekendgemaakt.

Sportploeg: Deltasteur Zwemploeg, Korfbalvereniging DOS Kampen/Veltman, SV Zalk.

Jeugdsporter jongens: Yanieck Frijstein (zwemmen), Johan Klooster (steppen), Ivar Vinke (tennis).

Jeugdsporter meisjes: Annelotte Felix (paardrijden), Isa Vorsselman (kanoën), Demi Westendorp (zwemmen).

Filmpjes

Meer informatie over de genomineerden is te vinden op de Facebookpagina en de site van Sportraad Kampen. Daarop staan filmpjes van alle genomineerde sporters. Zoals gebruikelijk wordt ook de Uitstralingsprijs uitgereikt tijdens de VDK Sportverkiezing Kampen. Deze prijs wordt uitgereikt aan een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de sport in de gemeente Kampen.

Publieksprijs

De 34ste editie van de VDK Sportverkiezing Kampen krijgt een geheel nieuw tintje. Nieuw is onder andere de Publieksprijs. Iedereen heeft de mogelijkheid om maximaal 1 stem uit te brengen op één van de genomineerde sporters. Stemmen kan heel eenvoudig (ook via iPad en mobiele telefoon) via de site www.sportraadkampen.nl. Ook nieuw is een bootcamp, die wordt gehouden op de Nieuwe Markt. Bij deze sportieve activiteit kunnen sportverenigingen duiten (geld) verdienen.

Lees het artikel op Brugnieuws.nl