Beste bestuurders,

Gisteren werden wij gebeld door de gemeente met de mededeling dat een aantal sportzalen aanstaande maandag 17 augustus niet open kan gaan. Wij kunnen ons voorstellen dat dit bericht voor u onverwachts is gekomen en voor uw organisatie problemen oplevert. Het verbaast ons dat de gemeente niet eerder stappen heeft ondernomen en pas nu onderzoek naar een en ander gaat doen. Wij hebben dit aan de gemeente kenbaar gemaakt en begrepen dat jullie in ieder geval contact kunnen opnemen voor alternatieve mogelijkheden.

Wij hopen dat de gemeente zo snel mogelijk actie zal ondernemen om uit deze impasse te komen.

Veel sterkte met de organisatie.

Met vriendelijke groet,
Tonny Zweers

Lees hieronder het bericht van de gemeente:

Vanwege aangescherpte eisen rond ventilatie en het verplichte extra schoonmaken van gebouwen, kunnen na de zomervakantie nog niet alle binnensportaccommodaties van gemeente Kampen open. Alleen de drie sporthallen De Reeve, Cellesbroek en Oosterholthoeve kunnen nu verantwoord worden gebruikt.

Het was de bedoeling om vanaf 17 augustus, als de scholen weer beginnen, alle binnensportaccommodaties weer te openen. Maar voor de gymzalen wil de gemeente eerst een pilot houden met een van de sportverenigingen, waarbij de luchtkwaliteit zal worden gemeten. Op basis van deze resultaten beslist het college van b en w of andere gymzalen ook snel open kunnen of dat eerst aanpassingen nodig zijn met betrekking tot de ventilatie.

Alle gebruikers van de sporthallen en gymzalen zijn gehouden aan landelijke en gemeentelijke protocollen voor verantwoord sporten in coronatijd. Daarin staan o.a. richtlijnen met betrekking tot hygiëne en ventilatie. De gemeente zal daarop ook actief controleren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Kampen, Henrica de Vries, afdeling Advies en bedrijfsvoering, onderdeel Communicatie, telefoonnummer 06-13862062, e-mail: pers@kampen.nl.