KAMPEN – Sportraad Kampen heeft dinsdag de eerste drie genomineerden voor de VDK Kamper Sportverkiezing bekendgemaakt. Het gaat om DOS Kampen, het acroduo Lotte Starke en Nanda van de Beek en amazone Jolien Felix.

Bij de ploegen is DOS Kampen genomineerd. De voetballers van DOS pakten in 2019 het kampioenschap in de tweede klasse H. Het was de eerste titel na twintig jaar. Lotte Starke en Nanda van de Beek van Wilhelmina zijn genomineerd bij de jeugdploegen. In juni 2019 overtroffen ze zichzelf door de nationale titel te bemachtigen bij de E-jeugd damesparen op het NK acrogym met de hoogste score van het seizoen. Bij de junioren meisjes heeft Jolien Felix een nominatie op zak. De IJsselmuidense won in augustus 2019 met haar pony Golden Challenge de Nederlandse titel in de klasse Z1/DE.

Op donderdag 5 maart staat de 35ste editie van de Kamper Sportverkiezing op het programma. Dit keer is het thema ‘Magie van de Sport’. Evenals vorig jaar vindt het evenement plaats in De Stadsgehoorzaal. Elke dinsdag worden drie nieuwe genomineerden bekendgemaakt. Vanaf 17.00 uur zijn elke dinsdag via de Facebookpagina van Sportraad Kampen de bijbehorende filmpjes te bekijken. Bekijk hier de video van de eerste drie genomineerden.