Beste sportbestuurder,

Op 3 november heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd. Deze zijn per woensdag 4 november 2020 om 22.00 uur ingegaan. De maatregelen gelden in elk geval voor een periode van twee weken. De maatregelen hebben ook consequenties voor sport- en beweegaanbieders in Kampen. Sporten is alleen nog beperkt mogelijk.

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er nieuwe maatregelen voor sport.

  • De nieuwe maatregelen zijn:

o   Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten) in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.

o   Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand. En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.

o   Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.

o   Groepslessen voor volwassenen bij commerciële sportaanbieders (bijvoorbeeld dans-, fitness-, sport, yoga en boksscholen) zijn verboden. Dit verbod geldt voor groepslessen die binnen en buiten plaatsvinden. Ook bootcamps buiten met meerdere groepjes van 2 personen zijn dus niet toegestaan.

  • Zwembaden zijn gesloten.
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Als dit betekent dat een activiteit in een gemeentelijke sportaccommodatie nu niet meer door kan gaan, graag zelf de reserveringen per mail (huursportzaal@kampen.nl) annuleren.

Het protocol verantwoord sporten
Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Aangepaste noodverordening; toezicht en handhaving
De noodverordening voor de regio IJsselland treft u aan op de website van Veiligheidsregio IJsselland, klik hier.

Consequenties COVID-19 maatregelen
Inmiddels is bekend dat de TASO-regeling voor sportverenigingen en de TVS-regeling voor verhuur van sportaccommodaties ook voor de periode 1 oktober t/m 31 december 2020 zullen gaan gelden.
Wij houden u op de hoogte van de nadere uitwerking van deze regelingen.

Veel gestelde vragen
Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport
g.vlierhuis@kampen.nl