Redactie: Gerard Meijeringh
KAMPEN – Het BMX-team van KWC, Demi Westendorp en het Talententeam van RKDOS zijn genomineerd voor de VDK Sportverkiezing 2019. Dat heeft Sportraad Kampen dinsdag bekendgemaakt.

Het BMX-team van KWC is genomineerd bij de ploegen. Dit team zorgde vorig jaar voor een grote verrassing door de nationale titel te veroveren bij het NK BMX voor clubs. Dat was een primeur voor de Kamper Wielerclub. Het zwemtalent Demi Westendorp was ook in 2019 succesvol. Op het NK voor Jeugd en Junioren (NJJK) Lange Baan behaalde ze zilver op de 100 en 200 meter rugslag. Op de 50 meter rugcrawl tikte ze als derde aan. Op het NJJK Korte Baan veroverde de zwemster van Deltasteur brons op de 100 meter rugslag. Het Heren Talententeam van RKDOS deed van zich spreken met een eerste en derde bij het NK Turnen tot en met 12 jaar.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Kampenion, Naëll Huijsmans, Yanieck Frijstein, DOS Kampen, Jolien Felix en het duo Lotte Starke en Nanda van de Beek zijn genomineerd. Op donderdag 5 maart staat de 35ste editie van de Kamper Sportverkiezing op het programma. Dit keer is het thema ‘Magie van de Sport’. Evenals vorig jaar vindt het evenement plaats in De Stadsgehoorzaal. Elke dinsdag worden om 17.00 uur op de Facebookpagina van Sportraad Kampen drie nieuwe genomineerden bekendgemaakt. Bekijk hier de film van weer drie genomineerde: