VDK wil meewerken aan professionalisering Sportverkiezing Kampen

 

VDK Groep heeft zich als hoofd- en naamsponsor verbonden aan de sportverkiezing in Kampen. Daarom gaat het evenement voortaan door het leven als VDK Sportverkiezing Kampen. Afgelopen donderdag werd het contact ondertekend door eigenaar Frans van der Kolk van VDK en voorzitter Tonny Zweers van Sportraad Kampen. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar.

Het is voor het eerst dat Sportverkiezing Kampen een naamsponsor krijgt. Sportraad Kampen wil de Sportverkiezing Kampen een nieuw tintje geven. “Daar werken wij graag aan mee”, zegt eigenaar Frans van der Kolk van VDK. Met de financiële steun van VDK kan Sportraad Kampen de plannen gestalte geven en Sportverkiezing Kampen aantrekkelijker maken voor een breed publiek. Zo zijn er nu middelen om het evenement breder op te zetten en meer de publiciteit te zoeken via sociale media. Ook kan Sportraad Kampen nu mensen bij erbij betrekken die het evenement professioneler willen maken. “Daarnaast is het voor ons prettig en fijn dat Frans mee wil denken. Hij heeft veel ervaring in het organiseren”, aldus Tonny Zweers.

Volgens Van der Kolk past de sponsoring van Sportverkiezing Kampen zeer goed bij zijn bedrijf. “Ik vind het belangrijk dat jongeren en ouderen worden gestimuleerd om te bewegen. Het is goed dat sporters met een stukje ambitie proberen te presteren op hun eigen niveau. Dat vertaalt zich in de ambities die wij als bedrijf hebben. Sportverkiezing Kampen is beloning voor groepen en individuele sporters in Kampen.”

Dit is de tekst van een artikel uit Weekblad de Brug van 22 januari 2019: 

Sportraad Kampen zoekt versterking

We zijn op zoek naar versterking van ons team. Help je mee in onze zoektocht?

SPORTIEVE PENNINGMEESTER

Sportraad Kampen is op zoek naar een penningmeester met een hart voor sport.

  • Factureren en innen van de jaarlijkse contributie van de sportverenigingen die lid zijn van Sportraad Kampen
  • Verzorgen van administratie en betalingen
  • Opstellen jaarlijkse begroting en financieel jaarverslag
  • Jaarlijks resultatenrekening en balans opstellen en deze presenteren op de algemene ledenvergadering (ALV)

Wij vragen iemand met een financiële achtergrond die tevens kennis en ervaring heeft met Excel. De tijdsinvestering voor het houden van een financiële administratie bedraagt circa 2 uur per maand. Daarnaast duurt het bijwonen van de bestuursvergadering ook circa 2 uur per maand.  Voor meer informatie over de inhoud en werkzaamheden kunt u contact opnemen met de penningmeester Eunice Boer via  0615423626.


BESTUURSLID MET BELANGSTELLING VOOR SPORT

Sportraad Kampen is op zoek naar een algemeen bestuurslid met brede belangstelling voor sport, bestuurservaring is een pré.

 • Bijwonen maandelijkse bestuursvergaderingen
 • Contacten onderhouden met gemeente en sportverenigingen
 • Participeren in gemeentelijke werkgroepen

Voor meer informatie over de inhoud en werkzaamheden kunt u contact opnemen met de voorzitter Tonny Zweers via 0627306390 of secretaris Albertine Wierda-ten Hove op telefoonnummer 0681720748.

Over Sportraad Kampen:

Sportraad Kampen is belangenbehartiger van Kamper sportverenigingen en vervult voor de sport binnen de Gemeente Kampen een rol als voortrekker, adviseur, bemiddelaar, ondersteuner en kritische volger van (plaatselijke) ontwikkelingen die van invloed zijn op de kwaliteit van de sport. Het Bestuur vergadert maandelijks, volgens een van tevoren vastgesteld rooster.  Naast deze reguliere vergaderingen komt het dagelijks bestuur wekelijks bij elkaar. Verder is het Bestuur op uitnodiging aanwezig bij uitvoeringen, jubilea, openingen e.d. van sportverenigingen. Sportraad Kampen biedt de mogelijkheid om bestuurlijke ervaring op te doen en iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.

 

NOC NSF: Coronavirus en sport

Sinds de vaststelling van besmettingen in Nederland, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen, ook als het om wedstrijden of andere gerelateerde activiteiten gaat. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen, daarom hebben zij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, opgedeeld in vier categorieën: algemene vragen, vragen van sportclubs, van sporters en van sportbonden. Je vindt ze hier: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

 

 

 

Deel jouw best practices

Bizarre en bijzondere tijden. Voor ons allemaal. Hoe gaan jullie als sportvereniging hier mee om? Fit blijven is belangrijk, maar de trainingen en wedstrijden gaan allemaal niet door. Wat nu? 

#FitMetTeamNL

Een mooi voorbeeld vonden we op de website van AV ISALA ’96. Zij delen op hun website via deze pagina www.avisala96.nl/blijffit verschillende workouts van TeamNL sporters. Workouts vanuit de woonkamer. Ook op de socials te volgen via #FitMetTeamNL.

Hoe pakken jullie dit op?

Laat het ons weten! Dan delen wij jullie tips hier en op de social media kanalen! Stuur je een mail naar info@sportraadkampen.nl?

Contactgegevens

Sportraad Kampen

Contactadres:
IJsselzicht 9
8261 JJ Kampen

Bezoekadres:
Vloeddijk 79
(gebouw stichting welzijn)
8261 GE Kampen

T: 0681720748
E: info@sportraadkampen.nl
W: www.sportraadkampen.nl