Beste sportbestuurder,

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 21 april jl. heeft premier Rutte aangegeven dat met inachtneming van maatregelen kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13-18 jaar vanaf 29 april weer buiten mogen sporten. Aan gemeenten is gevraagd de regie hierin te nemen en samen met de lokale sportclubs te kijken naar de mogelijkheden en faciliteiten zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen om mee te doen. Alle sportaccommodaties sluiten was weliswaar heel vervelend, maar relatief eenvoudig te handhaven. “Opstarten” binnen kaders is daarentegen wat complexer. Daarnaast is op dit moment nog niet alle informatie beschikbaar. Wij willen u met deze e-mail alvast informeren wat u de komende periode van ons kunt verwachten en geven wij aan wat u alvast kunt doen om het opstarten van de activiteiten voor te bereiden.

Starten op een verantwoorde manier 

Wij snappen dat veel sportaanbieders en kinderen/jongeren heel graag snel weer willen gaan sporten, maar het moet wel een verantwoorde manier. De volksgezondheid staat namelijk op het spel. Wij willen u daar wel graag de ruimte voor geven. Bedenk daarom zelf van te voren goed hoe u de activiteiten vorm gaat geven. Stel een plan van aanpak op hoe u de activiteiten opstart en hoe uw organisatie gaat toezien op naleving van de maatregelen. Uw organisatie is namelijk primair verantwoordelijk voor die naleving en het toezicht daarop. Vanaf woensdag 29 april kunt u de activiteiten op een verantwoorde manier opstarten, wij zullen toezien of de maatregelen in acht worden genomen.

Wat kunt u van ons verwachten 

De veiligheidsregio IJsselland, de vereniging Sport en gemeente en NOC/NSF komen nog met protocollen, informatie over voor een eenduidige aanpak tussen gemeenten, topsport, scouting, cultuur  en allerlei andere aanvullende informatie. Deze informatie komt de komende dagen en tot uiterlijk dinsdagmiddag bij ons binnen en kan nog van invloed zijn op onze werkwijze. Zodra deze informatie beschikbaar is, laten wij u dat weten. Binnenkort ontvangt u van ons een vragenlijst, waarin u onder andere uw plan van aanpak expliciet kunt maken. Wij wensen u succes bij het een verantwoorde manier vormgeven en uitvoeren van de activiteiten!

Binnensportaanbieders 

Wij krijgen ook vragen van binnensportaanbieders. De binnensport activiteiten kunnen absoluut niet worden opgestart. We zijn wel aan het bekijken of binnensportaanbieders wellicht (deels) buiten kunnen sporten. Op dit moment is dat niet aan de orde en kan dat niet. In de loop van volgende week volgt daarover meer informatie.

Veel gestelde vragen
Klik op de linken om de documenten te openen:
Factsheet
Q_A_sport_na_28_april
Veelgestelde vragen en antwoorden coronavirus en sport

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden. Mocht er aanleiding zijn om u nader te informeren over eventuele aanvullende maatregelen of relevante voorbeelden, dan zullen wij u via deze weg daarvan op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis

Beleidsontwikkelaar Sport
Gemeente Kampen