De afgelopen tijd zijn er veel vragen gesteld over het buiten sporten en eventueel gebruik van een afdak of tent. Gisteren heeft er een regionaal overleg plaatsgevonden en zijn daarover nieuwe afspraken gemaakt. Via deze e-mail informeren wij u daarover.

Sporten onder afdak vanaf nu wel mogelijk

Een sportschool/fitnessgelegenheid mag als instelling niet open. Daarin is niets veranderd. Ook als het pand waarin de sportschool gevestigd is, alles open kan zetten, dan blijft het een sportschool en die moet dicht blijven. Voor sporten onder een afdak geldt dat dit nu als buitensport wordt beschouwd (eerder werd dit nog gezien als binnen sporten). Uiteraard gelden altijd dat de RIVM richtlijnen en het geldende sportprotocol van NOC NSF (afstand, hygiëne, geen kleedruimtes en sanitair).

Goedkeuring voor starten

Voordat u gebruik gaat maken van een afdak of overkapping willen we uw plan zien en beoordelen. Deel daarom snel uw plan van aanpak met ons, we streven ernaar u binnen twee werkdagen te antwoorden.
Stuur uw plan van aanpak naar sportservive@kampen.nl  met daarin de tijd(en) en locatie(s) en de manier waarop u activiteiten gaat organiseren. U kunt na goedkeuring direct van start. Bij eventuele vragen of opmerkingen nemen wij contact met u op.


Informatie

Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl . Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,
Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport