KAMPEN – Sportraad Kampen heeft dinsdag weer drie genomineerden voor de VDK Kamper Sportverkiezing bekendgemaakt. Het zijn het eerste herenteam van Kampenion, Naell Huijsmans en Yanieck Frijstein.

 

Kampenion werd vorig jaar voor de derde keer op rij kampioen in de voorjaarscompetitie in de derde divisie. Vervolgens wisten de Kamper tafeltennissers zich voor het eerst te handhaven in de tweede divisie.

Atlete Naëll Huijsmans van AV Isala ’96 kan ook terugkijken op een geslaagd 2019. Ze pakte zilver op de 600 en 1000 meter tijdens de nationale D-spelen, een officieus NK. Daarnaast werd ze Overijssels/Gelders kampioen op de 2000 meter cross bij de MDJ1 en de D-junioren.

Yanieck Frijstein werd bij de sportverkiezingen van 2018 uitgeroepen tot winnaar bij de jeugdsporter jongens. De zwemmer heeft weer een nominatie te pakken. Bij het NK Lange Baan prolongeerde hij zijn nationale titel op de 1500 meter. Bij het NK Open Water Zwemmen veroverde de Kampenaar, uitkomend voor The Hague Swimming, nationale titels op de 1500 meter schoolslag en de 2500 meter vrije slag. Bij het NK lange baan voor jeugd en junioren veroverde hij twee zilveren medailles (200 en 400 meter vrije slag) en een bronzen plak (400 meter wisselslag).

Op donderdag 5 maart staat de 35ste editie van de Kamper Sportverkiezing op het programma. Dit keer is het thema ‘Magie van de Sport’. Evenals vorig jaar vindt het evenement plaats in De Stadsgehoorzaal. Elke dinsdag worden om 17.00 uur op de Facebookpagina van Sportraad Kampen drie nieuwe genomineerden bekendgemaakt. Bekijk hier de film van weer drie genomineerden: