Nieuws

De laatste berichten uit Kampen en omgeving

Verruiming van maatregelen voor de sport

Verruiming van maatregelen voor de sport

Op vrijdag 18 juni was er weer een persconferentie van minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wederom is veel verruiming vanaf 26 juni aangekondigd. Elementen uit de vierde en vijfde stap van het openingsplan zijn daarbij als het ware samengevoegd....

Op dinsdag 11 mei was er weer een persconferentie van onze minister president. Voor sport was ruim aandacht. Er werd behoorlijk wat verruiming van de maatregelen vanaf 19 mei aangekondigd, mits het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames op maandag 17 mei verder zou...

Binnensportaccommodatie reserveren

Binnensportaccommodatie reserveren

Vanavond is er een persconferentie inzake de versoepelingen van de huidige coronamaatregelen. Verwachting is dat de binnensport weer mag beginnen onder bepaalde voorwaarden. Wij hebben zelf ook nog geen zicht op hoe dit er in de praktijk uit zal gaan zien. Wij kunnen...

Subsidieregeling voor verenigingen

Subsidieregeling voor verenigingen

  Onlangs heeft het bestuur van GBW bekend gemaakt dat verenigingen en instellingen die in aanmerking willen komen voor de jeugdsubsidie tot 30 april 2021 een aanvraag daarvoor kunnen indienen. Bij deze aanvraag dienen de volgende stukken ingediend te worden: een...

Kleine update van de bestaande maatregelen

Kleine update van de bestaande maatregelen

Beste sportbestuurder, Afgelopen maandag 8 maart was er weer een persconferentie van de minister president. Ook nu weer met een aantal kleine stapjes voorwaarts qua sportmogelijkheden. Over deze en andere relevante maatregelen meer in deze update. Kleine aanpassingen...

Taakie helpt

Taakie helpt

Vrijwilligers werven met de app “Taakie”. Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is met “Taakie” makkelijker en leuker. Sportservice Kampen biedt hiervoor (vanuit het Kamper Sportakkoord) aan verenigingen met meer dan honderd leden, een...

Bericht van Stichting Het Grootburgerweeshuis

Bericht van Stichting Het Grootburgerweeshuis

Veel verenigingen hebben de volgende aankondiging van Stichting Het Groot Burger Weeshuis ontvangen: “Het Bestuur van het Grootburgerweeshuis heeft gemeend om alle verenigingen die subsidie van ons krijgen, vanwege de moeilijke periode een eenmalige extra subsidie...

VDK Sportverkiezing

VDK Sportverkiezing

De VDK Sportverkiezing 2020 zal helaas niet kunnen plaatsvinden. Normaliter worden elk jaar de Kamper sporters in de ‘spotlights’ gezet, maar door het Coronavirus is dat nu geen haalbare kaart. Iedereen moet kunnen sporten op zijn of haar niveau en dat is in dit...

Samenwerking Sportraad en Beweegteam

Samenwerking Sportraad en Beweegteam

Door een aangeboden mogelijkheid van NOC*NSF hebben we onszelf onder leiding van een procesbegeleider weer eens doorgelicht om zodoende verenigingen nog beter te kunnen ondersteunen. Verder hebben we gekeken hoe we met het Beweegteam Kampen (onderdeel van Sportservice...

Verruiming van maatregelen voor de sport

Op vrijdag 18 juni was er weer een persconferentie van minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wederom is veel verruiming vanaf 26 juni aangekondigd. Elementen uit de vierde en vijfde stap van het openingsplan zijn daarbij als het ware samengevoegd. Voor sport zijn bijna alle maatregelen opgeheven. Toch leek het ons verstandig u te informeren over de maatregelen die voor sport nog wel gelden en enkele andere relevante punten, zodat u zich kunt voorbereiden op de aangekondigde verruimingen. Over deze verruiming en andere relevante informatie meer in deze update.

Verruiming van maatregelen voor de sport
Per zaterdag 26 juni gelden de volgende aanpassingen:

 • Amateurwedstrijden mogen weer voor alle leeftijden. Ook met publiek;
 • Publiek houdt op een vaste plek 1,5 meter afstand van elkaar, mag zingen, juichen en op blaasinstrumenten spelen;
 • Met coronatoegangsbewijzen is een hoger aantal toeschouwers toegestaan;
 • Voor sportkantines mogen de reguliere openingstijden worden gehanteerd;
 • Jongeren tot en met 17 jaar mogen binnen en buiten gezamenlijk sporten, 1,5 meter afstand houden is niet verplicht;
 • Vanaf 18 jaar is binnen en buiten gezamenlijk sporten toegestaan. Als het nodig is voor de sport sportbeoefening is 1,5 afstand houden niet verplicht.

Sporten in de openbare ruimte/op sportterreinen

Mochten er binnensportaanbieders zijn die de behoefte hebben om buiten te sporten, dan kunnen zij nog steeds een e-mail sturen naar huursportzaal@kampen.nl.

Het protocol verantwoord sporten

Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Veelgestelde vragen

Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,
Guido Vlierhuis
g.vlierhuis@kampen.nl
Beleidsontwikkelaar Sport

Op dinsdag 11 mei was er weer een persconferentie van onze minister president. Voor sport was ruim aandacht. Er werd behoorlijk wat verruiming van de maatregelen vanaf 19 mei aangekondigd, mits het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames op maandag 17 mei verder zou zijn gedaald. Die daling heeft gelukkig plaatsgevonden. Over de verruiming en andere relevante informatie meer in deze update.

Verruiming van maatregelen voor de sport
Per woensdag 19 mei gelden de volgende versoepelingen:

Binnen sporten

· Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open.

· Kleedkamers en douches blijven gesloten.

· Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht. Er geldt geen maximale groepsgrootte.

· Vanaf 18 jaar geldt: sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel).

· Groepslessen voor 18 jaar en ouder mogen niet. Een instructeur/trainer mag zich wel tussen de tweetallen bewegen en aanwijzingen geven per individu/tweetal.

· Publiek is niet toegestaan.

· Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht.

· Binnen moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Buiten sporten

· Buiten sporten boven de 27 jaar in groepsverband kan weer (ook in de openbare ruimte), maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.

· Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mochten al trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 afstand houden is niet verplicht.

· Kleedkamers en douches blijven dicht.

Buitenterrassen sportlocaties

· Buitenterrassen mogen open voor de sporters. Hier gelden dezelfde regels als voor de gewone horecaterrassen. Maximaal 50 personen, twee personen per tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar), 1,5 meter ruimte, vaste zitplaats verplicht en aanwezigheid registreren en openingstijden van 06.00 – 20.00 uur.

(Binnen) zwembaden in Kampen

· Binnenzwembaden zijn alleen geopend voor sportbeoefening en banenzwemmen. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan doelgroepenactiviteiten zoals bijvoorbeeld aquajoggen voor ouderen en baby-/peuterzwemmen mogen niet. Groepslessen voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen wel. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn open, maar de douches zijn gesloten. Het reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen vanaf 13 jaar, maar deze mag af tijdens het sporten.

· Terrassen in binnenbaden zijn gesloten.

Sporten in de openbare ruimte/op sportterreinen

Mochten er binnensportaanbieders zijn die de behoefte hebben om buiten te sporten, dan kunnen zij een e-mail sturen naar huursportzaal@kampen.nl.

Het protocol verantwoord sporten
Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Veel gestelde vragen
Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport
Gemeente Kampen

Binnensportaccommodatie reserveren

Vanavond is er een persconferentie inzake de versoepelingen van de huidige coronamaatregelen. Verwachting is dat de binnensport weer mag beginnen onder bepaalde voorwaarden. Wij hebben zelf ook nog geen zicht op hoe dit er in de praktijk uit zal gaan zien.
Wij kunnen vanaf volgende week dan weer open als dat mag en mits de regering maandag niet aan de handrem trekt.

Reserveer op tijd

Om een goed beeld te krijgen wie we volgende week zouden kunnen verwachten in onze accommodaties, is het noodzakelijk dat u zich hiervoor aanmeldt.
Dit doet u door een mail te sturen naar huursportzaal@kampen.nl met als onderwerp: aanmelding + uw verenigingsnaam.

In deze mail maakt u kenbaar voor welke vereniging of stichting u de aanmelding doet en voor welke dag(en) en tijd(en) op welke locatie(s). Onderstaand tabel zou u kunnen gebruiken:

Vereniging:
Dag:    Locatie(+zaaldeel):        Begin tijd:    Eind tijd:        Activiteit:

Let op: Niet aanmelden, betekent dat u geen gebruik wenst te maken. Hierdoor werkt uw sleutel ook niet.

Aanmelding moet voor zondag 16 mei 24:00 uur binnen zijn. Dan kan ik maandag alles inventariseren.
Na inventarisatie kan het voorkomen dat we moeten clusteren en/of ervoor te kiezen bepaalde locaties niet te openen.

Met vriendelijke groet,
Rico Doorn
Beheerder gemeentelijke sportaccommodaties
r.doorn@kampen.nl

Subsidieregeling voor verenigingen

 

Onlangs heeft het bestuur van GBW bekend gemaakt dat verenigingen en instellingen die in aanmerking willen komen voor de jeugdsubsidie tot 30 april 2021 een aanvraag daarvoor kunnen indienen. Bij deze aanvraag dienen de volgende stukken ingediend te worden:

 • een exemplaar van de statuten of het reglement, voor zover die niet bij een eerdere aanvraag is overlegd;
 • een alfabetische lijst van de Kamper-jeugdleden, die per 1 januari 2021 nog geen 18 jaar zijn en vermeldende de naam (i.v.m. AVW mag ook een geanonimiseerd (lid)nummer worden vermeld), het adres en de geboortedatum van elk jeugdlid*; 
 • het financieel overzicht van de vereniging/instelling over het jaar 2020, voorzien van een accountantsverklaring of een verklaring van de kascommissie;
 • de begroting van de vereniging/instelling voor het jaar 2021;
 • een opgave van de voor het jaar 2020 vastgestelde contributiebijdragen voor de jeugdleden, met daarbij indien van toepassing een onderverdeling per leeftijd.

U kunt bovenstaande stukken sturen naar GBW, Kamille 13, 8265 DH, Kampen.

* Ook verenigingen met niet-specifieke jeugdleden (bijv. ijsclubs met gezinsabonnementen of wijkverenigingen waarvoor een ouderbijdrage is verschuldigd) kunnen in principe in aanmerking komen voor subsidie.

Kleine update van de bestaande maatregelen

Beste sportbestuurder,

Afgelopen maandag 8 maart was er weer een persconferentie van de minister president. Ook nu weer met een aantal kleine stapjes voorwaarts qua sportmogelijkheden. Over deze en andere relevante maatregelen meer in deze update.

Kleine aanpassingen van maatregelen
Per dinsdag 16 maart gelden de volgende aanpassingen op de bestaande maatregelen:

 • Zwemles is mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar, zodat zij hun A-, B- of C-diploma kunnen halen. Hiervoor heeft de zwembadbranche het al bestaande protocol aangepast;
 • Schoolzwemmen is toegestaan mits het doel zwemlessen is. Natte gymlessen zijn niet toegestaan;
 • In aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden voor jongvolwassenen t/m 26 jaar, is het voor iedereen vanaf 27 jaar onder voorwaarden toegestaan om in georganiseerd verband op een buitensportaccommodatie, of bij sportactiviteiten die door of met goedkeuring van ons georganiseerd zijn in de openbare ruimte, in een groepsgrootte van maximaal vier personen op 1,5 meter afstand te sporten.

Bestaande maatregelen
Sinds 15 december is Nederland in een strenge lockdown. Om contacten te beperken zijn ook voor de sport maatregelen genomen. Hieronder treft u deze belangrijke bestaande maatregelen op een rij:

 • Kinderen en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten sporten in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.
 • Buiten sporten voor iedereen vanaf 27 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is en in een groepsgrootte van maximaal vierpersonen.
 • Groepslessen buiten mogen niet.
 • In binnenruimtes sporten mag niet (met uitzondering van het onderwijs).
 • Sportscholen zijn dicht.
 • Wedstrijden zijn verboden.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.


Sporten in de openbare ruimte/op sportterreinen
Mochten er binnensportaanbieders zijn die de behoefte hebben om buiten te sporten, dan kunnen zij een e-mail sturen naar huursportzaal@kampen.nl.

Het protocol verantwoord sporten 
Het protocol verantwoord sporten treft u aan op de website van NOC*NSF, klik  hier. Hierin staan alle maatregelen uitgebreid beschreven.

Veel gestelde vragen
Voor actuele informatie en veel gestelde vragen en antwoorden over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar de site van NOC*NSF en de site van de Rijksoverheid.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt terecht bij uw eigen sportkoepel. Deze worden via NOC*NSF en het ministerie van VWS zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Informatie
Mocht u vragen hebben over deze informatie en/of andere vragen, laat ons dat dan weten via sportservice@kampen.nl. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Guido Vlierhuis
Beleidsontwikkelaar Sport

Volg live verkiezingsdebat over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

Graag attenderen wij jullie op een live online verkiezingsdebat over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ wat plaatsvindt van 16.00 tot 17.30 uur op donderdag 4 maart 2021.

NOC*NSF organiseert dit debat samen met de sportbonden en meer dan 24 partners uit zorg-, welzijn-, onderwijs-, bedrijfs-, en de sport en beweegsector. Dit debat is bestemd voor bestuurders, vrijwilligers, sporters en andere geïnteresseerden.  Op de website van het NOC NSF staat meer informatie en kun je je gratis aanmelden. 

Dit debat is bestemd voor bestuurders, vrijwilligers, sporters en andere geïnteresseerden.  Klik op deze link voor meer informatie en om je aan te melden. 

 

Bericht van Stichting Het Grootburgerweeshuis

Veel verenigingen hebben de volgende aankondiging van Stichting Het Groot Burger Weeshuis ontvangen:

Het Bestuur van het Grootburgerweeshuis heeft gemeend om alle verenigingen die subsidie van ons krijgen, vanwege de moeilijke periode een eenmalige extra subsidie 2020 te geven van 20% van de reguliere subsidie. In de hoop de moeilijkheden hiermee wat te verzachten, namens het Bestuur van de Stichting Het Grootburgerweeshuis te Kampen.

De Sportraad spreekt haar waardering hiervoor uit.

VDK Sportverkiezing

De VDK Sportverkiezing 2020 zal helaas niet kunnen plaatsvinden. Normaliter worden elk jaar de Kamper sporters in de ‘spotlights’ gezet, maar door het Coronavirus is dat nu geen haalbare kaart. Iedereen moet kunnen sporten op zijn of haar niveau en dat is in dit uitzonderlijke jaar niet mogelijk geweest. Jammer genoeg heeft niemand reële kansen gehad om optimale sportprestaties te kunnen laten zien. De mogelijk wél geleverde prestaties uit 2020 tellen nu mee voor de Sportverkiezing 2021.

Samenwerking Sportraad en Beweegteam

Door een aangeboden mogelijkheid van NOC*NSF hebben we onszelf onder leiding van een procesbegeleider weer eens doorgelicht om zodoende verenigingen nog beter te kunnen ondersteunen.

Verder hebben we gekeken hoe we met het Beweegteam Kampen (onderdeel van Sportservice Kampen) kunnen samenwerken. We gaan vaker samen optrekken zodat we meer kunnen betekenen voor de verenigingen. We hebben ons over verschillende ‘clusters’ verdeeld en gaan de verenigingen benaderen om te horen wat er leeft, wat de behoeftes zijn en hoe we bij eventuele problemen kunnen ondersteunen. Zie onze website voor de indeling van de ‘clusters’ met daarbij vermeld de vertegenwoordigers van de Sportraad en het Beweegteam.

www.heelkampenbeweegt.nl 
www.sportservicekampen.nl

Webshop geopend voor het reserveren van buitensportlocaties

Beste sportaanbieder,

We kregen vragen over de mogelijkheden voor binnensporters om buiten het een en ander aan te kunnen bieden aan hun leden. Zoals dat ook voor de zomervakantie 2020 mogelijk was.

Reserveer de gewenste buitenlocatie via de webshop. Het adres van de webshop: https://huursportzaal.kampen.nl
De lijst kan nog uitgebreid worden, houd daarom de website in de gaten.

Als u een reservering wilt plaatsen dient u daarvoor in te loggen met de bij u bekende gegevens.

Heeft u vragen of nog geen inloggegevens? Stuur dan een e-mail naar: huursportzaal@kampen.nl

Contactgegevens

Sportraad Kampen

Contactadres:
IJsselzicht 9
8261 JJ Kampen

Bezoekadres:
Vloeddijk 79
(gebouw stichting welzijn)
8261 GE Kampen

T: 0681720748
E: info@sportraadkampen.nl
W: www.sportraadkampen.nl